visoka-voda-na-vinnichchini-gotuyutsya-do-dvokh-etapiv-pidtoplennya

Висока вода: на Вінниччині готуються до двох етапів підтоплення

 • 21386 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. У місті Могилів-Подільський на Вінничині починається підтоплення через постійні зливи. Очікується підтоплення будинків на кількох вулицях, а також підтоплення табору "Артек". Другу хвилю повіні очікують завтра. Про це у відеозверненні повідомив міський голова Могилів-Подільського Петро Бровко, передає УНН.

"Ми вийдемо на рівень води 6,60. При цьому рівні води у нас буде підтоплення по вулиці Дачній, домоволодіння, які прилягають до прилежної смуги – 189 будинок, вулиця Грушевського, будинок 76, провулок Жовтневий, вулиця Фізкультурна, 18 будинок", - зазначив Бровко.

За його словами, підтоплення очікують на провулку Горького, до кінця міста Могилів-Подільського - присадибні земельні ділянки.

"Турбаза, табір відпочинку "Артек", так як ми вчора говорили, там в 6:30 вже буде заходити на заплав. Ця вода може буде триматися добу, можливо дві. Найгірша пікова доба – слідуюча доба. Я думаю, що рівень можливості водосховища, у порівнянні з 2008 роком, має додаткових 1,5 м рівня, це млрд кубів води. Готові з більшим запасом сприймати паводок, який йде сьогодні", - додав Бровко.

Також він додав, що можлива ще одна хвиля на завтра.

Нагадаємо, за словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, наразі ситуація з паводками у Західній Україні є критичною, затоплення перевершує масштаб 2008 року.

Українські Національні Новини

Суспільство