vistavka-kviti-opishni-vidkrilasya-v-cherkasakh

Виставка "Квіти Опішні" відкрилася в Черкасах

 • 9000 переглядiв

ЧЕРКАСИ-ПОЛТАВА-КИЇВ. 4 січня. УНН. Сьогодні, 4 січня, в галереї народного мистецтва в Черкасах відкрилася виставка відомої в місті народної майстрині Тетяни Дубовець. Після перегляду виставки кераміки в Опішні на Полтавщині майстриня надихнулася творчістю колег-керамістів настільки, що перенесла мотиви опішнянського розпису на свої роботи − вишиті жіночі хустки, передає кореспондент УНН-Центр.

"Не кожному вдається прожити два життя. Не кожному вдається вдихнути інше, нове, життя в щось. Я принесла для показу унікальний експонат − один із перших експонатів музею, що має обліковий номер 24. Це кінець ХІХ століття. Тетяна вдихнула нове життя в хусткові орнаменти, коли побачила його в нашому музеї. Працюючи з ним, разом із нашими фахівцями Тетяна започаткувала новий проект "Від традиції до сучасного стилю", − розповіла під час відкриття виставки етнограф Черкаського обласного краєзнавчого музею Вікторія Наумчук.

Заслужений майстер народної творчості Ольга Отнякіна-Бердник наголосила, що квіткові орнаменти − характерна особливість опішнянської кераміки, і вона органічно передана в іншому виді народного мистецтва черкаською майстринею.

Як повідомляв УНН, в Одесі презентували масштабну виставку пряничних будиночків.

Українські Національні Новини

Культура