vitaliy-strizhak-politsiya-ark-povidomila-pro-pidozru-omonivtsyu-yakiy-pobiv-proukrayinskogo-aktivista-v-okupovanomu-sevastopoli

Віталій Стрижак: поліція АРК повідомила про підозру омонівцю, який побив проукраїнського активіста в окупованому Севастополі

 • 14802 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Слідчі поліції АРК повідомили про підозру співробітнику російського ОМОНу, який у 2016 році побив жителя окупованого Севастополя за українську символіку. До зради присяги підозрюваний працював у підрозділі "Беркут" МВС України. Про це УНН повідомив глава ГУ Нацполіції України в АРК Віталій Стрижак.

Як повідомив глава ГУ Нацполіціі України в АРК Віталій Стрижак 7 вересня 2016 року омонівець завдав севастопольцеві 1977 року народження тяжкі тілесні ушкодження. Приводом стала українська символіка на велосипеді потерпілого. У чоловіка діагностували відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом основи черепа, переломи орбіти і кісток носа.

"Після побиття підозрюваного - повалив потерпілого на землю, зв'язав руки пластиковими стяжками і утримував у такому положенні більше трьох годин, не даючи можливості надати йому медичну допомогу", - повідомив Віталій Стрижак.

Омонівцю повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених трьома статтями КК України: нанесення тяжких тілесних ушкоджень унаслідок нетерпимості (ч. 2 ст. 121), незаконне позбавлення волі (ч.1 ст.146), приниження національної честі та гідності (ч. 2 ст. 161). Санкція статей - до 10 років позбавлення волі.

Як заявив Стрижак, поліція АРК через суд має намір оголосити підозрюваного у міжнародний розшук. Він додав, що захист прав і свобод жителів окупованих Росією Криму та Севастополя залишається пріоритетним завданням правоохоронних органів АРК.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП