vitchiznyanikh-molochnikiv-zapidozrili-u-diskriminatsiyi-ukrayinskogo-spozhivacha

Вітчизняних молочників запідозрили у дискримінації українського споживача

 • 12659 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Україна продовжує нарощувати експорт вершкового масла та імпорт пальмової олії одночасно. Но фоні погіршення молочної продукції на внутрішньому ринку така тенденція може свідчити про певну дискримінацію українського споживача з боку вітчизняних виробників-молочників. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Сергій Тригубенко, передає УНН.

Він зазначив, що за рік експорт українського вершкового масла за кордон зріс у 2,5 рази.

"Наші молочники відправили на ринки, переважно Марокко, Туреччини та Нідерландів, 30,5 тис. тонн цього продукту. В цей самий проміжок часу показники імпорту пальмової олії в Україну також зросли - удвічі. Мова про близько 78 тис. тонн, що стали рекордними за останні сім сезонів", - написав нардеп.

Тим часом, згідно з даними контролюючих громадських організацій, наразі на українському ринку 74% вершкового масла – фальсифікат.

"Я дуже хочу помилятися, проте така статистика наводить на сумні висновки… Схоже, наш вітчизняний виробник, обравши експортну стратегію, найбільш якісну продукцію (бо вершкове масло з пальмою купувати ніхто не буде) відправляє за кордон, а на внутрішній ринок збуває максимально здешевлений та шкідливий продукт?" - написав Тригубенко.

Як повідомляв УНН, Україна суттєво наростила експорт вершкового масла

Українські Національні Новини

Економіка