vitrenko-zvernuvsya-do-kobolyeva-z-zayavoyu-pro-neviplatu-yomu-premiyi-za-strategichno-vazhlivi-proekti

Вітренко звернувся до Коболєва із заявою про невиплату йому премії за "стратегічно важливі проекти"

 • 25111 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко звернувся із заявою до голови правління НАК "Нафтогаз" Андрія Коболєва, де зазначив про порушення трудового договору і невиплату йому премії за досягнення вагомих цілей та реалізацію стратегічно важливих проектів. Відповідною заявою він поділився на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Минулої середи, я звернувся до голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболева із заявою щодо невиконання Нафтогазом трудових контрактів та порушення трудового законодавства. На жаль, ці порушення дотепер не були виправлені, і, як про це було попереджено у заяві, відсьогодні я вимушений на це реагувати. Оскільки наступний розвиток подій може призвести до публічного розголосу, я публікую цю заяву, аби запобігти маніпуляціям та хибним інтерпретаціям", - написав Вітренко.

Так, у тексті заяви йдеться, що за умовами Трудового договору, Нафтогаз був зобов’язаний виплатити Вітренку 50% премії ще 30 грудня 2019 року, але це й досі не було зроблено.

Також у своїй заяві Вітренко аргументував, чому він заслужив на премію, зазначивши, що саме він зробив найбільший внесок у те, що Нафтогаз отримав від Газпрому 2,9 мільярди доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу.

"Я ініціював Стокгольмський арбітраж за контрактом на транзит газу, при цьому зовнішні юристи та експерти спочатку навіть не бачили для цього можливості. Я формально і неформально відповідав за цей арбітраж з боку Нафтогазу. Я розробляв ключові економічні аргументи та їхнє обґрунтування", - написав Вітренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вітренко розповів про потенційні проблеми Нафтогазу у відносинах з Газпромом.

Окрім того він зазначив, що рішення щодо розміру його премії було ухвалене більше ніж півроку тому і є обов’язковим до виконання з боку компанії.

"Я прекрасно усвідомлюю проблему із суспільним сприйняттям цих премій. Але зменшення розміру цих премій не вирішує цю проблему. Це — палиця на два кінці. Президент та Прем’єр можуть мати здобуток в очах суспільства, якщо змусять менеджерів Нафтогазу "поділитися своїми преміями". Але це виглядатиме як "покарання" за те, що вони заробили для країни величезні гроші", - написав Вітренко.

Також він запропонував, щоб отримані кошти від Газпрому держава розподілила між всіма українцями, але не отримав відповіді від політичного керівництва країни щодо цієї пропозиції.

"Тому прошу вас невідкладно вчинити всі необхідні дії для виконання Роботодавцем своїх обов’язків за Трудовим договором, інакше мені доведеться починаючи з 11 лютого 2020 року звертатися до компетентних органів щодо захисту моїх законних інтересів та притягнення винних у порушенні законодавства до відповідальності за такі порушення", - написав Вітренко у заяві.

Нагадаємо, виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко повідомив, що у січні Нафтогаз отримав 578,4 млн доларів за транзит газу з Росії - за грудень, січень та лютий.

Українські Національні Новини

Політика