vitse-premyer-kuleba-mi-ne-bufer-dlya-rosiyi

Віце-прем'єр Кулеба: ми - не буфер для Росії

 • 8938 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Україна не є буфером між НАТО і Росією, вона є частиною західної цивілізації. Про це заявив віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба в інтерв'ю Euractiv, передає УНН.

За словами віце-прем'єра, є дані, що свідчать про те, що підтримка членства України в ЄС стає дедалі більшою.

"З НАТО все складніше. Але якщо ви подивитеся на опитування, ви також легко помітите, що кількість людей, які підтримують членство України в НАТО, зростає, в тому числі на сході України, де раніше була зареєстрована найбільш очевидна опозиція НАТО. І ми повинні подякувати Росії за це. Вони нам дуже допомогли. Тому що кращі аргументи на користь вступу в НАТО - це наявність армії, що окуповує, на вашій території", - зазначив він.

На питання про те, як він реагує на тих політиків Заходу, які говорять, що Україна не повинна ставати членом НАТО, тому що необхідний буфер від Росії, Кулеба заявив, що хотів би "щоб вони самі стали для Росії буфером".

"Ми не буфер для Росії. Ми - частина західної цивілізації. Ми частина Європи. І ми зробили свій вибір. Ми рухаємося до повноправного членства в ЄС і НАТО. Мені все одно, чи готові ЄС і НАТО прийняти нас прямо зараз або в короткостроковій перспективі, але я не бачу стратегічних заперечень проти членства в середньостроковій і довгостроковій перспективі... У своїх бесідах, навіть в найбільш конфіденційних бесідах, які у мене були, я ніколи не чув припущень про те, що ми повинні бути буфером між Росією і рештою світу. Більше того, я думаю, що ми не повинні переоцінювати Росію в її нинішньому вигляді", - додав він.

Відповідаючи на питання про критику нового уряду щодо того, що воно занадто амбіційно або недостатньо амбітне щодо НАТО, Кулеба сказав: "Ну, в Україні жива демократія. І, звичайно ж, у нас достатньо точок зору і думок про те, наскільки амбіційною повинна бути Україна на тому чи іншому шляху. Моя думка, що я висловлюю всім фракціям у парламенті, всім їм, у мене може бути особиста симпатія чи неповага до деяких конкретних членів парламенту за те, що вони роблять або заявляють, але я дійсно поважаю їх як людей, які обираються народом України. І моє послання всім їм однакове, будь-то правляча партія або будь-яка опозиція. Європейська інтеграція України повинна залишатися вище внутрішніх заворушень, конфліктів і політичної боротьби. Це те, що повинно нас об'єднати, тому що європейська інтеграція - це те, що об'єднує народ України".

Як повідомляв УНН, за словами Кулеби, майбутнє України - це членство в НАТО.

Українські Національні Новини

Політика