vitse-premyer-ministr-vereschuk-sche-trishki-i-ritorika-ofitsiynogo-budapeshtu-bude-vidverto-prorosiyskoyu

Віце-прем’єр-міністр Верещук: ще трішки – і риторика офіційного Будапешту буде відверто проросійською

 • 126683 переглядiв

КИЇВ. 22 березня. УНН. Віце-прем'єр-міністр України Ірина Верещук розкритикувала позицію Угорщини у війні Росії проти України, передає УНН.

Цитата

"Санкції не підтримують. Зброю не тільки не дають, а й не пропускають через свою територію поставки зброї від інших країн. Фактично на все кажуть "ні". Ще трішки – і риторика офіційного Будапешту буде відверто проросійською.

Що це? Хочеться дешевого російського газу? Чи, може, хочеться нашого Закарпаття?" - написала Верещук на своїй сторінці в Facebook.

Добавим

Верещук переконана, що позиція угорців відрізняється від позиції влади країни.

"А народ Угорщини дійсно хоче роль тих, хто намагається вдарити нас ножем у спину у важкий для нас час? Заради чого? Заради подачок від росіян?

У цьому цивілізаційному протистоянні Угорщині навряд чи вдасться переморгуватись з росіянами та ще й потихеньку наживатись на проблемах сусіда", - заявила Верещук, радячи Угорщині "спокійно стати на бік цивілізованого світу".

"Не повторюйте помилок Другої світової, коли Угорщина зробила неправильний вибір. Так, правильний вибір завжди важкий спочатку, але він тому і правильний, що з ним легко потім", - резюмувала вона.

Українські Національні Новини

Політика