vitse-premyer-nazvav-kachkoyu-skasuvannya-sanktsiy-proti-diyachiv-kulturi-z-rf-na-chas-yevrobachennya

Віце-прем'єр назвав "качкою" скасування санкцій проти діячів культури з РФ на час Євробачення

 • 6570 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заперечив можливість скасування на час Євробачення-2017 у Києві санкцій проти російських діячів культури, які прямо не визнають територіальної цілісності України. Про це віце-прем'єр заявив в ефірі "Українського радіо", передає УНН.

"Зараз з Росії запустили таку чергову "качку", при чому не через російські, а через європейські ЗМІ, ну, такі, знаєте, з сумнівною репутацією, що, мовляв, на час Євробачення будуть скасовані так звані чорні списки і хлине сюди вся ця російська "попса", яка тут буде співати і розповідати нам про те, що, мовляв, ніякої України немає, а Крим - то взагалі "ісконная Росія". То це пряма неправда, оскільки підставою для вилучення того чи іншого діяча із санкційного списку є тільки визнання ним територіальної цілісності України, визнання агресії РФ на Донбасі", - зазначив В.Кириленко.

З його слів, лише це може бути передумовою і підставою для компетентних органів "змінити ставлення України до таких діячів і змінити режим перетинання українського кордону".

"Тобто, незалежно від того, яка подія в Україні відбувається, хай навіть Євробачення, санкційні списки, які застосовуються до діячів культури, які прямо не визнають України і нашої територіальної цілісності, вони будуть збережені"

Також він прокоментував чутки про те, що Євробачення-2017 відбудеться у Москві: "Не вірте, це чергова пропагандистська "качка".

"Євробачення буде в столиці України, місті Києві", - додав віце-прем'єр.

Він також нагадав, що понад 500 млн грн передбачені на конкурс у проекті Держбюджету на 2017 рік, також значне фінансування передбачено у бюджеті Києва та будуть залучені інші кошти, а всі гарантійні зобов'язання Україна на себе взяла.

"Тут іде все планово і без зривів", - наголосив В.Кириленко.

При цьому він зауважив, що попри таке "політичні інсинуації виникають" і, напевно, будуть виникати. "Росія дуже заздрісно ставиться до будь-яких успіхів Української держави", - додав урядовець.

Українські Національні Новини

Політика