vitse-spiker-palati-senatoriv-boliviyi-ogolosila-sebe-v-o-prezidenta

Віце-спікер Палати сенаторів Болівії оголосила себе в.о. президента

 • 11906 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Другою віце-спікер Палати сенаторів парламенту Болівії Жанін Аньєс у вівторок заявила, що бере на себе обов'язки глави держави після того, як Ево Моралес подав у відставку з поста президента. Про це повідомляє УНН з посиланням на AFP.

"Я негайно беру на себе обов'язки глави держави відповідно до конституції", - сказала вона під час засідання Палати.

За її словами, вона збирається "якомога швидше провести вибори". "Ми хочемо, щоб результати цих виборів, які пройдуть з порядними, кваліфікованими і незалежними властями, відобразять бажання народу", - додала вона.

Нагадаємо, 10 листопада Ево Моралес оголосив про свою відставку з поста президента Болівії, назвавши ситуацію в країні державним переворотом. Залишити свою посаду його раніше попросили військові, опозиція і профспілки. Про відставку також оголосив віце-президент Альваро Гарсіа Лінера.

У разі відставки президента і віце-президента країни, згідно з конституцією, повинен очолити голова Палати сенаторів. Якщо ж зі свого поста йде і він, то держава тимчасово очолює голова Палати депутатів, але Адріана Сальватьерра і Віктор Борда теж подали у відставку.

Подальший порядок передачі влади не прописаний в болівійських законах, проте Аньєс раніше заявила, що візьме на себе обов'язки в.о. президента, так як вона повинна зайняти місце голови верхньої палати після відставки Сальватьерра і її першого заступника.

Ево Моралес, який отримав політичний притулок у Мексиці, вже засудив рішення сенатора Аньєс оголосити себе в.о. президента Болівії.

Українські Національні Новини

Новини Світу