vitseprezident-yevrokomisiyi-putin-uzhe-prograv-viynu

Віцепрезидент Єврокомісії: путін уже програв війну

 • 1946834 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Віцепрезидента Єврокомісії Франс Тіммерманс в інтерв'ю France Inter заявив, що "жодна з цілей", поставлених росіянами рік тому, "не досягнута", і "путін уже програв" війну в Україні, пише УНН.

Цитата

"Ви можете програти війну, але продовжувати битися", - сказав Тіммерманс в середу вранці в інтерв'ю France Inter, що є частиною Radio France.

"Я вважаю, що путін уже програв війну в Україні", - продовжив він, - тому що "жодну із цілей, які він ставив рік тому, не досягнуто".

Деталі

За його словами, росіяни "скрізь зазнали невдачі, вони більше не можуть йти, це показує розпач із цими дронами; українці мають засоби відтіснити росіян, і вони це зроблять".

При цьому він зазначив, що "нам вдається мобілізувати кошти та волю у промисловості для виробництва цих необхідних боєприпасів в Україні".

"Завжди є небезпека, що ми звикнемо до війни" після року з початку вторгнення рф, вважає Тіммерманс. "Але я бачу загальноєвропейську політичну волю продовжувати підтримувати зусилля українців із самооборони, бо всі чудово розуміють, що це не просто війна в Україні, а спроба путіна нав'язати себе сусідам і нав'язати себе нам - це боротися за нашу свободу".

Нагадаємо

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що європейська Україна - найкраща відповідь москві.

Українські Національні Новини

Політика