vitsespiker-seymu-polschi-poyasnila-chomu-zatrimali-mazura

Віцеспікер Сейму Польщі пояснила, чому затримали Мазура

 • 14431 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Віцеспікер Сейму Польщі Малґожата Ґошєвська запевнила, що затримання активіста і ветерана війни на Донбасі Ігоря Мазура в Польщі є "виключно технічним" кроком і гарантує невинність затриманого. Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву Ґошєвської в Facebook.

"Затримання на польському кордоні Ігоря Мазура є виключно технічним виконанням Республікою міжнародних угод та зобов'язань. Відважний громадянський активіст і ветеран війни на Донбасі, Грузії та Чечні став жертвою дій східних сусідів. Він був внесений російськими службами до реєстру затримань Інтерполу", заявила віцеспікер.

"Це – наочний приклад використання Кремлем інститутів міжнародного права для політичної помсти. Ми не можемо піддатися на провокацію. Ми не можемо бути акторами російського сценарію", запевнила Малґожата Ґошєвська.

"Польща зробила те, що мусила була зробити. Вона затримала особу, яка фігурує в реєстрі. Але – для з’ясування ситуації. Ми вже багато чого знаємо. І я запевняю вас, що дорога до Росії не є відкритою. Польська влада та суди ретельно розслідуватимуть цю справу, а я, зі свого боку, допомагаю і гарантую невинність Ігоря Мазура щодо російських звинувачень", підсумувала польский високий посадовець.

Нагадаємо, сьогодні у Польщі затримали заступника командира УНСО, добровольця Ігоря Мазура.

Пізніше стало відомо, що затриманий у Польщі заступник командира УНСО, доброволець Ігорь Мазур зустрівся з консулом України.

Українські Національні Новини

Політика