viverzhennya-vulkanu-na-ostrovi-la-palma-pogirshilasya-yakist-povitrya-zhiteli-izolyutsya

Виверження вулкану на острові Ла-Пальма: погіршилася якість повітря, жителі ізолюються

 • 48865 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. На іспанському острові Ла-Пальма посилюється виверження вулкана Кумбре-Велья. Влада настійно рекомендує жителям кількох районів ізолюватися вдома через погіршення якості повітря. Про це повідомляє УНН з посиланням на Euronews.

Деталі

Ізоляція торкнеться близько трьох з половиною тисяч чоловік. Зазначають, що лава не потекла по основному шляху, вже зайнятому вулканічними викидами, і тепер загрожує новими руйнуваннями. Через виверження вулкана поверхня острова Пальма збільшилася приблизно на 338 гектарів.

Жителі муніципалітету Лос-Льянос-де-Аріадна кожен день очищають свої будинки і підприємства від вулканічного попелу. Його складають в спеціальні контейнери, оскільки в подальшому попіл можна використовувати як добриво.

Доповнення

Виверження вулкана Кумбре-Велья почалося 19 вересня. За цей час потоки лави зруйнували понад 1000 будинків і майже 30 кілометрів доріг. З міркувань безпеки було евакуйовано понад 6000 осіб. Територія острова Пальма оголошена зоною лиха. Збиток, нанесений стихії ще належить оцінити. Раніше повідомлялося, що він перевищить 400 мільйонів євро.

Нагадаємо

На Гавайських островах почалося виверження одного з найактивніших вулканів у світі — Кілауеа.

Українські Національні Новини

Новини Світу