vivozili-vse-vid-nizhnoyi-bilizni-do-pobutovoyi-tekhniki-vstanovleno-10-viyskovim-rf-yaki-rozgrabovuvali-buchu

Вивозили все - від нижньої білизни до побутової техніки: встановлено 10 військовим рф, які розграбовували Бучу

 • 85596 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Правоохоронці встановили 10 військових рф, які розграбовували майно мирних мешканців Бучі. Окупантам повідомлено про підозру, передає УНН із посиланням на Офіс Генпрокурора.

Цитата

"... встановлено та повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни 10 військовослужбовцям рф, які розграбували майно цивільного населення Бучанської міської територіальної громади Київської області (ч. 1 ст. 438 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними слідства, з 24 лютого по 31 березня 2022 року військовослужбовці військової частини нацгвардії рф під час окупації Бучі займалися розграбуванням цінностей місцевого населення. Виключно з метою особистої наживи російські військові забирали приватне майно городян, яке ніяк не могло бути використано у військових цілях: від нижньої білизни та одягу до великої побутової техніки.

Після звільнення територій Київської області, окупанти, відступивши до білорусі, з Мозиря пересилали награбоване в Україні майно поштовими відправленнями своїм родичам.

Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваних у міжнародний розшук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство старости Мотижина та смертельні катування людей на Київщині: встановлено 5 військових рф та трьох "вагнерівців"

Українські Національні Новини

Кримінал та НП