viyna-proti-ukrayini-bula-strategichnim-provalom-rosiyi-blinken

Війна проти України була "стратегічним провалом" росії - Блінкен

 • 562482 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Державний секретар США Ентоні Блінкен, перебуваючи з візитом у Гельсінкі в Фінляндії, заявив, що війна проти України була для росії "стратегічним провалом", який зменшив вплив і інтереси країни "на роки вперед". Про це повідомляє УНН, посилаючись на CNN.

Цитата

"Безсумнівно, росія сьогодні у значно гіршому стані, ніж до повномасштабного вторгнення в Україну: у військовому, економічному, геополітичному", - сказав держсекретар.

Деталі

Він вчергове підтвердив підтримку Сполучених Штатів України та відданість "справедливому та тривалому миру". За словами Блінкена, президент росії володимир путін "лише посилив широкомасштабну міжнародну рішучість".

"Там, де путін прагнув продемонструвати силу, він виявив слабкість. Там, де він намагався розділити, він об’єднав. Те, чому він намагався запобігти, він прискорив", - резюмував він.

Нагадаємо

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Америка підтримуватиме зусилля – Бразилії, Китаю чи будь-якої іншої країни, у разі якщо країни допоможуть знайти шлях до справедливого та тривалого миру в Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні розпочали фінансувати пенсії за червень

     • 1244981 переглядiв

    Коаліція винищувачів налічує уже вісім країн – ОП

     • 314970 переглядiв

    ЗСУ отримали вже понад 120 авто за сприяння Favbet Foundation

     • 326328 переглядiв