viyna-rf-proti-ukrayini-vinna-u-zrostanni-problem-prodovolchoyi-bezpeki-minfin-ssha

Війна рф проти України винна у зростанні проблем продовольчої безпеки - Мінфін США

 • 112860 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Міністр фінансів США Джанет Єллен заявила у вівторок, що війна росії проти України посилює "і без того важку" проблему продовольчої безпеки у світі, а стрибки цін та пропозиції посилюють глобальну інфляцію, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

За словами Єллен, ще до війни понад 800 мільйонів людей — або 10% населення світу — страждали від хронічного браку продовольства, і, за оцінками, одні лише вищі ціни на продукти харчування можуть призвести до бідності ще як мінімум 10 мільйонів людей.

Єллен сказала на заході виского рівня, що країнам слід уникати заборон на експорт, які можуть призвести до подальшого зростання цін, і водночас посилювати підтримку вразливих груп населення та дрібних фермерів, на чому наголосив і міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер.

Цитата

"Я хочу внести ясність: відповідальність за це лежить на діях росії", - сказала Єллен, додавши, що Сполучені Штати терміново працюють з партнерами та союзниками, щоб "допомогти пом'якшити наслідки безрозсудної війни росії для найбільш уразливих верств населення світу".

Деталі

Міністерство фінансів країни заявило, що учасники заходу погодилися працювати над "планом дій", щоб сформулювати проблему, намітити загальні принципи для скоординованого реагування та намітити короткострокові та довгострокові дії.

Декілька учасників закликали світову спільноту звернути увагу на існуючі інструменти, такі як Глобальна програма з сільського господарства та продовольчої безпеки, яка була створена G20 у відповідь на кризу цін на продовольство у 2008 році.

Президент Світового банку Девід Малпасс пізніше заявив на окремому заході, що країни з розвиненою економікою повинні збільшити продовольчу допомогу країнам, що розвиваються, і працювати над збільшенням виробництва продуктів харчування, енергії та добрив.

Голова МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що криза продовольчої безпеки чинить додатковий тиск на 60% країн з низьким рівнем доходу, які перебувають у стані боргової кризи або близькі до неї, і закликала Китай та кредиторів із приватного сектору "терміново активізувати свою участь" у межах G20.

Доповнення

Продовольча та сільськогосподарська організація Об'єднаних Націй (ФАО) заявляє, що на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну світові ціни на продовольство досягли рекордних значень.

Українські Національні Новини

Політика