viyna-v-ukrayina-ne-vplinula-spivpratsyu-rosiyi-y-kitayu-v-oboronnomu-sektori-cnn

Війна в Україна не вплинула співпрацю росії й Китаю в оборонному секторі - CNN

 • 871569 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Протягом останнього року китайська оборонна промисловість продовжувала торговельні звʼязки з росією, попри війну в Україні та санкції. Про це повідомляє CNN, передає УНН.

Деталі

Митні документи, перевірені CNN, показують, що ключові компанії військово-промислових комплексів обох країн продовжують багаторічні відносини, попри війну в Україні.

Так, протягом 2022 року, принаймні до середини листопада, пекінський оборонний підрядник Poly Technologies надіслав щонайменше дюжину поставок, включно з деталями для вертольотів і радіообладнанням класу “повітря-земля”, російській підсанкційній компаніїі.

Довгостроковий торговельний партнер Poly Technology – Улан-Уденський авіаційний завод, постачальник військових вертольотів – також продовжував надсилати запчастини та кілька вертольотів пекінській компанії протягом минулого року.

Більшість деталей гелікоптера, які постачалися до росії, мали маркування для використання в багатоцільовому вертольоті Мі-171Е. Він призначений для транспортування, пошуку та рятування. Три поставки від Poly Technologies були позначені як продукти для експлуатації або обслуговування російського Мі-171Ш – військово-транспортного гелікоптера, який може бути оснащений озброєнням і використовуватися у війні в Україні.

Проте, немає доказів того, що будь-який з поставлених товарів безпосередньо підживлює війну росії. Але минулорічна торгівля підкреслює міцні зв’язки між Китаєм та росією, які зміцнилися за останнє десятиліття, коли путін і лідер Китаю Сі Цзіньпін узгодили стратегічну співпрацю, вказує CNN.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган прирівняв будь-яку можливу майбутню військову підтримку з боку Пекіна для російської війни в Україні із продажем зброї США Тайваню.

Українські Національні Новини

Новини Світу