viyna-z-rf-zelenskiy-zayaviv-scho-v-ukrayini-schodnya-gine-blizko-50-viyskovikh

Війна з рф: Зеленський заявив, що в Україні щодня гине близько 50 військових

 • 189373 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. В Україні через повномасштабне вторгнення рф помирає за день близько 50 військовослужбовців. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Ouest-France, додавши, що втрати України вп'ятеро менші, ніж у рф, передає УНН.

Цитата

"У нас є оцінки втрат за добу, вони не точні. Це майже 50 осіб на добу. Але це не точні цифри, тому що невідомо, скільки солдатів і мирних жителів залишилося на цій території. Загинуло в п'ять разів менше українських військових, ніж російських солдатів", - сказав Зеленський.

Деталі

За його словами, він отримує дані щодо втрат ЗСУ, проте з цифрами важливо бути обережними через те, що йдеться про людські життя.

"Позиція наших військових не в тому, щоб надати точну кількість убитих або поранених українських військовослужбовців. Головне питання - точні дані. У мене є дані, які я отримую і які мені надають. Ми повинні бути дуже обережні з цифрами, тому що йдеться про людські життя", - зазначив Президент.

Доповнення

У липні Зеленський повідомляв, що в Україні через повномасштабне вторгнення рф помирає за день до 30 військовослужбовців і близько 250 отримують поранення.

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що Україна має втрати серед військових близько 9 тисяч. Однак точна цифра невідома через неможливість підрахунку загиблих у Маріуполі.

Українські Національні Новини

Політика