viyna-zaraz-inaksha-nizh-u-pershi-dni-v-minoboroni-rozpovili-pro-taktiku-okupantiv

Війна зараз інакша, ніж у перші дні: в Міноборони розповіли про тактику окупантів

 • 271403 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Ведення війни в Україні наразі відбувається по іншому, ніж у перші дня. Російські окупанти змінюють тактику та шукають слабкі місця в нашої армії. Про це в інтерв’ю НВ розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає УНН.

Цитата

“Можу сказати, що зараз росіяни міняють тактику. Коли від початку вони планували захопити швидко Київ, то кинули сюди свої елітні військові підрозділи, які були знищені нашими ЗСУ. Ось тоді в них були заздалегідь розроблені певний план і стратегія. Зараз вони вже діють по ситуації, вивчають і аналізують нашу тактику, шукають слабкі місця”, – розповіла Маляр.

Деталі

За її словами, в цій війні у росіян була, і поки що є перевага по кількості особового складу та озброєнню. Однак українська армія від самого початку переважала їх в стратегіях, рівні підготовки військових та інтелектуальному підході. Саме тому у противника більше втрат. Фактично це заслуга нашого вищого військового командування, зазначає представник відомства.

“З іншого боку ми не повинні недооцінювати ворога, бо ворог потужний. Зараз, як я казала, ми бачимо іншу тактику, вони підлаштувалися під нас, діють схожим чином. Я нещодавно повернулася зі сходу, була в багатьох польових штабах, можу сказати, що росіяни стали обережнішими, вони почали певні кроки планувати, не просто кількістю беруть, а вибудовують шахівницю. Тому і війна зараз трохи інша, ніж була в перші дні. Зараз вона перейшла в формат такого собі обміну ходами”, – продовжила вона.

Доповнення

Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов розповів, що російський диктатор володимир путін загнав себе у глухий кут, розпочавши повномасштабне вторгнення в Україну.

Українські Національні Новини

Суспільство