viyska-rf-poslableni-cherez-uspishniy-kontrnastup-zsu-u-syevyerodonetsku-isw

Війська рф послаблені через успішний контрнаступ ЗСУ у Сєвєродонецьку - ISW

 • 666342 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Протягом 5 червня українські бійці проводили успішні контратаки проти російських позицій по всій території Україні. Зокрема, успішні контрнаступальні операції ЗСУ у Сєвєродонецьку свідчать про зниження бойової потужності окупантів в Україні, пише УНН, посилаючись на останній звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Деталі

Українські військові відвоювали значні території Сєвєродонецька, на захопленні якого Кремль зосередив більшість своїх сил, зазначають експерти ISW. Як йдеться у повідомленні російського Telegram-каналу, ЗСУ розпочали контратаку на північ від Харкова, що вказує на те, що вони продовжують тиск на оборонні лінії окупантів поблизу російського кордону, вказується у звіті ISW.

Експерти зауважують, що українські сили, ймовірно, прагнуть використати продовження зосередження росії на Сєвєродонецьку для проведення контратак на інших напрямках просування. Попри те, що російські війська продовжують перекидати техніку та війська в район Сєвєродонецьк-Лисичанська, українські війська провели успішний контрнаступ у Сєвєродонецьку за останні 48 годин і відкинули російські війська до східних околиць міста та з південних населених пунктів, йдеться у звіті ISW.

Цитата

"Український контрнаступальний тиск, імовірно, продовжуватиме привертати увагу російських військ до Луганської області, а отже залишатиме вразливі місця в оборонних зусиллях росії в Харківській області та вздовж південної осі", - повідомляють експерти.

Додамо

У останньому звіті від Інституту також інформують, що російські війська продовжували спроби наблизитися до Слов’янська з південного сходу від Ізюма та на захід від Лимана. Проте, як зазначається, вони навряд чи досягнуть помітного просування навколо Слов’янська через те, що продовжують віддавати перевагу Сєвєродонецьку. Окрім того, зазначається, що російські окупанти продовжували утримувати оборонні рубежі та вогонь по українських позиціях уздовж південної осі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітик розповів про найбільшу невдачу, яка спіткала путіна і чому ОПЗ — у безпеці

Українські Національні Новини

Політика