viyska-rf-prodovzhuyut-vidchuvati-nestachu-zhivoyi-sili-v-rezervi-institut-vivchennya-viyni

Війська рф продовжують відчувати нестачу живої сили в резерві - Інститут вивчення війни

 • 86001 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Російські сили продовжують відчувати нестачу живої сили в резерві, що змушує російське військове командування консолідувати виснажені батальйонні тактичні групи (БТГр). Про це пише УНН з посиланням на звіт Інституту вивчення війни.

Деталі

Неназваний представник оборони США повідомив, що російські війська все ще мають 106 БТГр, які діють в Україні, але їм довелося розформувати та об’єднати деякі, щоб компенсувати втрати.

Як вказано, за словами заступника начальника головного оперативного штабу Олексія Громова, російські війська об’єднують підрозділи Тихоокеанського та Північного флотів на дислокації 40-ї окремої бригади морської піхоти та 200-ї окремої мотострілецької бригади відповідно.

Він додав, що війська рф готують військовослужбовців у Краснодарському краї для поповнення підрозділів 49-ї загальновійськової армії та намагаються відновити боєздатність російських підрозділів, виведених з фронту в окупованому Криму.

Окрім того, йдеться у звіті інституту, частину російських окупантів, виведених із невдалого наступу навколо міста Харкова, передислокували до Донецька, щоб замінити “значні бойові втрати”, які 107-й мотострілецький батальйон зазнав приблизно на 20 км на південний захід від Донецька.

Раніше

Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні заявив, що російські окупанти намагаються посилити тиск на Донбасі.

Українські Національні Новини

Суспільство