viyskova-dopomoga-frantsiyi

Військова допомога від Франції: ЗСУ вже застосовують САУ Caesar

 • 316251 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. У Генштабі Збройних сил України повідомили, що українські бійці вже застосовують на передовій французькі самохідні артилерійські установки Caesar, передає УНН.

Цитата

"Збройні сили України, весь український народ щиро дякують народу та воєнно-політичному керівництву Республіки Франції (...) за надану допомогу та підтримку у боротьбі з російським окупантом та ворогом! (...) Українські воїни-артилеристи Збройних сил України добре освоїли французькі САУ на колісному шасі Caesar і ефективно нищать російських окупантів", – наголосили в Генштабі. 

Довідка 

Caesar - французька 155-мм самохідна артилерійська установка, призначена для знищення живої сили, артилерійських батарей, дзотів, а також для забезпечення проходів у мінних полях і польових загородженнях. Розробкою мобільної системи для підтримки сил швидкого реагування займалась фірма GIAT, починаючи з 1994. Перші САУ були поставлені для військових випробувань у 2003. Серійне виготовлення почалось у 2007.

Нагадаємо 

Польща підпише найбільший за останні 30 років контракт на постачання Україні зброї – майже на 630 млн доларів.

Британський міністр оборони Бен Воллес оголосив, що Велика Британія відправить Україні РСЗВ M270, які можуть вражати цілі на відстані до 80 км за допомогою високоточних керованих ракет.

Українські Національні Новини

Новини Світу