viyskova-prokuratura-pidozryuye-pratsivnikiv-minoboroni-u-roztrati-ponad-170-mln-grn

Військова прокуратура підозрює працівників Міноборони у розтраті понад 170 млн грн

 • 13925 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Головною військовою прокуратурою виявлено факти, які свідчать про завдання працівниками Міністерства оборони України 173 млн грн збитків. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ГПУ.

"Головною військовою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2. ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України", - йдеться у повідомленні пресслужби.

За версією слідства, працівники Міністерства оборони України у 2017 році при закупівлі засобів зв’язку іноземного виробництва для потреб оборони у контракті не передбачили обов’язкової умови щодо одержання Україною відповідних компенсацій (офсетного договору) на загальну суму понад 173 млн грн. 

Вказано, що такі дії є порушенням вимог Закону України "Про державне оборонне замовлення" та Порядку укладання компенсаційних договорів і видів компенсацій, що можуть надаватися за цими договорами. При зазначених обставинах службові особи Міноборони діяли всупереч інтересам держави та ймовірно з метою одержання неправомірної вигоди одним із спецекспортерів.

"Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні доручено Національному антикорупційному бюро України", - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, НАБУ вилучило близько 15 томів документів в одному із підрозділів Міноборони.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП