viyskovi-mayut-dozvil-na-vogon-u-vidpovid-genshtab

Військові мають дозвіл на вогонь у відповідь на обстріли бойовиків - Генштаб

 • 13448 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Українські військовослужбовці мають дозвіл відкривати вогонь у відповідь на обстріли та агресію зі сторони бойовиків. Про це під час брифінгу заявив заступник головнокомандувача ООС, керівник безпекової групи Тристоронньої контактної групи з питань мирного врегулювання на Донбасі генерал-майор Богдан Бондар, інформує УНН.

"Відповідно до розпорядження начальника Генштабу, головнокомандувача, командувача ОС і командирів бригад дозволяється самостійно застосовувати техніку та озброєння в разі загрози життю або втрати території. Після цього не проводиться якихось каральних заходів, розбірок, тому що від цього залежить життя та здоров'я наших військовослужбовців, від цього залежить, у тому числі, моральний клімат у тих колективах, які виконують бойові завдання", - сказав Бондар.

Як повідомляв УНН, у Мінську під час переговорів щодо Донбасу сторони домовилися оголосити режим тиші у Станиці Луганській з 10 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборони стріляти для військових не буде, а для зняття блокади Донбасу треба виконати умови - речниця Зеленського 

Українські Національні Новини

Політика