viyskovim-i-dityam-mayut-rozyasniti-znachennya-kursu-na-yes-i-nato-u-konstitutsiyi-ukaz

Військовим і дітям мають роз'яснити значення курсу на ЄС і НАТО у Конституції - указ

 • 8480 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Президент Петро Порошенко підписав указ про відзначення 23-ї річниці Конституції України у 2019 році, доручивши, зокрема, роз'яснити громадськості значення внесення в Основний Закон курсу на набуття Україною членства у ЄС і НАТО. Про це УНН повідомляє з посиланням на президентський указ №160/2019 від 24 квітня.

"З метою гідного відзначення у 2019 році Дня Конституції України, враховуючи її важливе значення для розвитку України як демократичної, правової держави" Глава держави постановив Кабміну розробити, затвердити та забезпечити виконання плану заходів із відзначення цього свята.

Зокрема, йдеться про проведення урочистостей з нагоди Дня Конституції України у місті Києві, інших населених пунктах, покладання квітів до пам'ятника автору першої української конституції гетьману Пилипу Орлику у місті Києві та ін.

Доручено уряду і проведення протягом квітня - червня 2019 року у військових частинах, закладах освіти, культури, закладах для дітей та молоді "заходів, спрямованих на поширення знань про історію конституціоналізму, формування правової культури, виховання громадянської свідомості та поваги до Основного Закону України, роз'яснення значення норм Конституції України, зокрема, щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору".

Також Кабмін має сприяти ініціативам громадськості, спрямованим на "зміцнення національної єдності, підтвердження європейської ідентичності українського народу і незворотності європейського та євроатлантичного курсу України".

МЗС України доручено організувати відзначення 23-ї річниці Конституції України за кордоном.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала за зміни до Конституції щодо курсу на ЄС і НАТО 7 лютого. 19 лютого закон про зміни до Конституції, яким незворотньо закріплений рух України до ЄС і НАТО, підписав Президент. Вони набули чинності 21 лютого. Президент Петро Порошенко заявив, що до 2023 року Україна готова буде подати заявку на вступ у ЄС і НАТО.

Українські Національні Новини

Політика