viyskoviy-ekspert-pro-vizit-ministra-oboroni-ssha-amerika-pokazala-rosiyi-scho-ukrayina-tse-sfera-vplivu-shtativ

Військовий експерт про візит міністра оборони США: Америка показала Росії, що Україна - це сфера впливу Штатів

 • 52170 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Сьогодні з коротким робочим візитом в Україну прибув міністр оборони США Ллойд Остін. По приїзду в Київ Остін опублікував твіт, в якому говориться, що мета його приїзду - висловити підтримку територіальної цілісності України і готовність розвивати її здібності відбивати російську агресію в майбутньому. Також міністр встиг зробити кілька гучних заяв, в тому числі поклав на Росію відповідальність за початок війни на сході України і продовження цього конфлікту. Військовий експерт Олег Жданов розповів УНН, чим цей візит важливий для країни.

Цитата

"Цей візит дуже вдалий і показовий. У Кремлі на межі нервового зриву. Остання заява Пєскова це фактично доводить. Остіну, як воєначальнику, цікаво ознайомитися, говорячи військовою мовою, з імовірним театром військових дій, відвідати Грузію, Україну, Молдову. Йому потрібно було побачити все своїми очима. І, наскільки я розумію, в рамках рамкової угоди (в кінці серпня Україна і США підписали угоду про стратегічні засади оборонного партнерства - ред.) тепер обговорювався план поставок озброєння. Тепер на підставі стратегічного партнерства, на підставі рамкового договору складається конкретний план. Нагадаю, ще в 2017 році колишній міністр оборони України Віктор Муженко їздив в Пентагон і там погоджував план військово-технічної допомоги нам. Теж зараз робить Ллойд Остін. Плюс він чітко показав Росії, що Україна - це сфера впливу США, і що американці розглядають нас як партнерів", - говорить Жданов.

Додамо

За словами військового експерта, останні візити: Вікторії Нуланд, заступника держсекретаря США до Москви, і міністра оборони США до Києва взаємопов'язані.

"Я б все зв'язав в одне. Візит Нуланд в Москву, візит Остіна в Україну. США починають проводити свою зовнішню військову політику на європейському континенті. Вони спілкуються з країнами партнерами. Я думаю цілком можливо, що Держдеп США може запропонувати створити якийсь військово-політичний союз, як східне партнерське крило НАТО. Туди як-раз можуть входити Україна, Грузія, Молдова у всіх трьох країн проблеми з РФ. Думаю, на цьому грунті можна організувати будь-яке партнерство не тільки військове, але й економічне", - вважає Жданов.

Контекст

Нагадаємо, в МЗС Росії повідомили, що в Москві буде припинена діяльність військової місії альянсу і його інформаційного бюро. У відомстві повідомляють, що це відповідь на скорочення місії Росії при НАТО. Також прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що вступ України до Північноатлантичного альянсу став би найгіршим сценарієм, він може змусити Росію "вжити активних заходів" щодо забезпечення власної безпеки.

Українські Національні Новини

Політика