viyskoviy-z-nimechchini-zaginuv-pid-chas-navchan-nato-v-litvi

Військовий з Німеччини загинув під час навчань НАТО в Литві

 • 15752 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Військовий з Німеччини загинув під час навчань НАТО на полігоні в Пабраді у Литві. Про це повідомила у неділю прес-служба Міноборони балтійської республіки, передає УНН.

"Шостого жовтня під час навчань передових сил батальйону НАТО на Пабрадском полігоні загинув військовослужбовець Федеративної Республіки Німеччина. Нещасний випадок стався внаслідок зіткнення з деревом броньованого транспортного засобу, яким керував військовий", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає міністерство, наразі німецькі правоохоронні органи проводять розслідування інциденту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У разі війни з Росією війська НАТО нестимуть втрати через погану логістику - The Washington Post

Зазначається, що бойова група батальйону НАТО інтегрована в механізовану піхотну бригаду "Залізний вовк" литовських ВС. У мирний час військовослужбовці батальйону НАТО беруть участь в маневрах разом з литовськими військовими, в разі конфлікту або кризи батальйон буде виконувати функцію захисту Литви з литовськими ВС і тими, хто прибуває додатково ВС союзників.

Як повідомляв УНН, Україна візьме участь у масштабних військових навчаннях НАТО в Норвегії на кордоні з Росією “Trident Juncture 18”, які можуть стати найбільшими з часів завершення “холодної війни”.

Українські Національні Новини

Новини Світу