viyskoviy-zsu-vkrav-i-khotiv-prodati-za-kordon-aviadviguni-do-vertolota-mi-8

Військовий ЗСУ вкрав і хотів продати за кордон авіадвигуни до вертольота МІ-8

 • 11267 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Лейтенант ЗСУ, командир роти охорони однієї з військових частин, викрав два авіаційні двигуни ТВЗ-117А до вертольота МІ-8, балансовою вартістю близько 400 тис. грн та хотів продати їх за кордон, передає УНН із посиланням на прес-службу Військової прокуратури Центрального регіону.

Як повідомили у прес-службі, факт викрадення обладнання з авіаційно-технічного складу військової частини було задокументовано під час контролю за вчиненням злочину у вигляді спеціального слідчого експерименту.

Викриття злочинця в погонах відбулося спільно з співробітниками 1-го управління військової контррозвідки ГУ ДКР СБ України та слідчими Дарницького управління поліції ГУ НП в м. Києві, в рамках досудового розслідування кримінального провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія Словаччини недорахувалася тисячі патронів та інших боєприпасів

"...офіцер організував проїзд на територію військової частини заздалегідь підготовленого вантажного автомобіля, після чого завантажив зазначене військове майно та вивіз його з метою його подальшого продажу за кордон. Проте під час вивозу вказаного правопорушника затримано в порядку ст. 208 КПК України працівниками військової прокуратури Дарницького гарнізону Центрального регіону України спільно зі слідчими Дарницького управління поліції Головного управління Національної поліції в м. Києві та співробітниками Головного управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки Служби безпеки України", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що обидва авіаційні двигуни ТВЗ-117А до вертольота МІ-8, балансовою вартістю близько 400 тис. грн, які злочинець намагався вивезти для продажу, вилучено під час огляду місця події. Наразі тривають першочергові слідчі дії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Грановський може піти в мажоритарники

     • 5245 переглядiв

    Bellingcat встановив справжню особу "Петрова"

     • 15987 переглядiв