viyskovomu-dali-dva-roki-vyaznitsi-za-smert-strokovika

Військовому дали два роки в'язниці за смерть товариша по службі

 • 8932 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Солдата-водія засудили на два роки через порушення правил водіння вантажівки з боєприпасами. В її кузові отримав смертельні травми строковик. Про це УНН повідомили у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України.

Трагічна подія сталася 24 травня 2018 року на території однієї з військових частин Білоцерківського гарнізону. Солдат за кермом вантажного автомобіля з боєприпасами грубо порушив правила водіння та не переконався перед початком руху у створенні безпечних умов для перевезення пасажирів, вказали у прокуратурі.

Внаслідок цього військовослужбовець строкової служби, який перебував в кузові, як зазначається, був затиснутий між верхнім металевим перекриттям воріт сховища та елементами автомобіля. Він отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких того ж дня помер у лікувальному закладі.

Військовою прокуратурою Білоцерківського гарнізону завершено судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням військовослужбовця строкової служби у спричиненні смерті співслужбовцю через порушення правил водіння транспорту.

Напередодні Кагарлицький районний суд Київської області підтримав позицію публічного обвинувача і призначив солдату-водієві покарання - два роки за гратами.

Також військові прокурори не залишили поза увагою факти недбалого ставлення військових службових осіб військової частини, які створили можливість для подібного інциденту та не вжили заходів для його запобігання. Кримінальне провадження за цим фактом наразі розслідується.

Як повідомляв УНН, військова прокуратура затримала капітана ЗСУ на хабарі за покриття “самоволки”.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП