viyskovomu-gvaltivniku-z-buryatiyi-povidomleno-pro-pidozru-dbr

Військовому зс рф оголосили підозру у зґвалтуванні 50-річної жительки Київщини

 • 312374 переглядiв

КИЇВ. 27 серпня. УНН. Військовослужбовцю 37-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади з російської бурятії повідомили про підозру у сексуальному насильстві над 50-річною жителькою Київської області. Про це повідомляє пресслужба ДБР, інформує УНН.

Цитата

"Працівники ДБР повідомили про підозру військовослужбовцю 37 окремої гвардійської мотострілецької бригади з російської бурятії. Він обвинувачується у сексуальному насильстві та інших порушеннях законів та звичаїв війни, передбачених міжнародними договорами. Встановлено, що у березні 2022 року під час окупації Київської області військовослужбовець вчинив сексуальне насильство над п’ятдесятирічною місцевою мешканкою", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Триває досудове слідство за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України. Санкція статті передбачає покарання до 12 років ув'язнення.

За даними ДБР, місце перебування ґвалтівника останнього разу фіксували у Харківській області, коли він тікав від ЗСУ.

Доповнення 

Військовому з російського міста Кострома повідомили про підозру у здійсненні воєнних злочинів проти мирного населення у Бучанському районі Київської області.

Українські Національні Новини

Війна