viyskovozobovyazanikh-mozhut-pozbaviti-gromadyanstva-za-viyizd-z-ukrayini-u-vr-vnesli-zakonoproekt

Військовозобов'язаних можуть позбавити громадянства за виїзд з України: у ВР внесли законопроект

 • 1355347 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Українських військовозобов'язаних чоловіків, які виїхали за кордон під час воєнного стану і не повернулися протягом 30 днів, можуть позбавити громадянства. Про це повідомляє УНН із посиланням на зареєстрований у ВР законопроект.

Деталі

Пропонують внести зміни до закону "Про правовий режим воєнного стану", згідно з якими військовозобов'язаних можуть позбавити громадянства України. Йдеться про тих, хто виїхав до рф або покинув Україну і не повернувся без поважних причин.

Крім того, пропонують позбавляти українського громадянства за письмову відмову від мобілізації.

Цитата

"Громадяни, які під час воєнного стану, стану війни виїхали до країни, яка здійснює військову агресію проти України, або які є військовозобов’язаними (за віком і станом здоров’я) і виїхали за кордон та без поважних причин (заборона на виїзд з країни перебування, стихійні лиха, катастрофи, аварії, відрядження, офіційна робота за кордоном, перебування на стаціонарному лікуванні чи інші обставини, які перешкоджають виїзду з країни перебування) не повернулись назад протягом 30 днів, або які письмово відмовились від призову (мобілізації) на військову службу, можуть бути за це позбавлені громадянства України у встановленому порядку", – ідеться у повідомленні.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленським пропонує на 90 днів продовжити термін дії воєнного стану в Україні та загальну мобілізацію. 

Українські Національні Новини

Суспільство