viyskovozobovyazanikh-v-rf-agituyut-ukladati-korotkostrokovi-kontrakti

Військовозобов’язаних в рф агітують укладати короткострокові контракти

 • 124455 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. В росії військовозобов’язаних агітують укладати короткострокові контракти на службу від 3 місяців до року. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, повідомляє УНН.

Цитата

«За наявною інформацією, військкомати Центрального військового округу збройних сил російської федерації агітують військовозобов’язаних, які перебувають у запасі, до підписання короткострокових контрактів терміном від 3 місяців до 1 року», - йдеться у повідомленні Генштабу.

Через ведення бойових дій на території України перенесено ротацію підрозділів 68-ї загальновійськової армії Східного військового округу в Сирійській Арабській Республіці.

Щодо ситуації в Україні, то у Генеральному штабі повідомили, що на Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не проводив. В ході перегрупування військ зафіксовано переміщення залізничним транспортом з території республіки білорусь (залізнична станція “Гомель-Новобілицька”), підрозділів 83-ї окремої десантно-штурмової бригади збройних сил російської федерації.

Зберігається загроза завдання ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури з території білорусі.
На Сіверському напрямку противник завершує перегрупування військ Центрального військового округу. Не виключається, що окупанти продовжать ракетні удари та артилерійські обстріли з території рф по об’єктах військової та цивільної інфраструктури України.

На Слобожанському напрямку основні зусилля ворога зосереджуються на перегрупуванні, посиленні угруповання своїх військ та продовженні утримання позицій в районі міста Харкова.

На Ізюмському напрямку основні зусилля окупантів зосереджено на утриманні зайнятих рубежів та позицій в районі населених пунктів Суха Кам’янка, Сулигівка, Бражківка, Мала Комишуваха та Андріївка.

«Ворог намагається покращити тактичне положення, протягом доби здійснив спробу проведення наступально-штурмових дій та намагався просунутись вглиб населеного пункту Довгеньке. Успіху не має, зазнав значних втрат. Для посилення угруповання на зазначеному напрямку з території російської федерації переміщено підрозділи зі складу 106-ї повітряно-десантної дивізії.

Після завершення створення ударного угруповання та формування резервів противник буде намагатись відновити наступ у напрямку на Барвінкове та Слов’янськ», - повідомили у Генштабі.

На Донецькому і Таврійському напрямках окупанти намагаються здійснювати вогневий вплив та вести штурмові дії на більшості напрямків. Ворог посилив угруповання військ за рахунок переміщення з території Бєлгородської області у район населеного пункту Сватове окремих підрозділів Центрального військового округу.

Імовірно, противник продовжить штурмові дії вздовж всієї лінії зіткнення у Донецькій та Луганській областях. Зосереджуватиме зусилля на захопленні населених пунктів Попасна, Рубіжне, міста Маріуполь, а також виходу в райони населених пунктів Вугледар і Мар’їнка. Також готуватиметься до наступу на Курахівському та Авдіївському напрямках.

«Разом з тим, спостерігається зниження рівня морально-психологічного стану підрозділів 1-го армійського корпусу, що діє на Донецькому напрямку. Це пов'язано зі значними втратами підрозділів, поповнення яких відбулося за рахунок мобілізованих», - додали у Генштабі.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля ворог зосереджував на спробах встановлення повного контролю над територією Херсонської області та утриманні зайнятих позицій. У місті Херсоні виявлено поширення російсько-окупаційною адміністрацією агітаційних листівок із закликами до мирного співіснування з окупантами. Водночас продовжується залякування та терор мирного населення.

За наявною інформацією, імовірність залучення оперативної групи російських військ у Придністровському регіоні Республіки Молдова до збройної агресії проти України залишається низькою.

Підрозділи Сил оборони продовжують стримувати ворога на визначених рубежах та завдавати окупантам численних втрат в особовому складі та техніці.

Українські Національні Новини

Політика