viyskovu-politsiyu-mozhlivo-vivedut-z-pid-genshtabu-chumak

Військову поліцію можливо виведуть з-під Генштабу - Чумак

 • 6544 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Військову поліцію можливо повністю виведуть з-під Генерального штабу, але залишать в підпорядкуванні міністра оборони. Про це в інтерв’ю інформаційному агентству Міноборони АрміяInform розповів заступник Генерального прокурора - Головний військовий прокурор Віктор Чумак, передає УНН.

Відповідаючи на питання, чи не стане залишення військової поліції в підпорядкуванні оборонного відомства порушенням принципу незалежності органів, що проводять досудове розслідування, Чумак відповів: "Залежно від визначеної підслідності, можливо, доведеться її повністю виводити з-під Генерального штабу, але залишати у підпорядкуванні міністра оборони. Тут ситуація непроста, адже слід знайти баланс, з огляду на те, хто буде основними "клієнтами" військової поліції. Зрозуміло, що це не Міноборони, а передусім військові частини і з’єднання, підпорядковані ГШ".

За його словами, саме у них відбувається левова частка діянь. З іншого боку міністерство теж має частини прямого підпорядкування, оборонні заводи, економічні зв’язки з іншими відомствами тощо.

"Тобто, питання підпорядкування військової поліції залишається певною мірою делікатним", - зазначив Чумак.

Нагадаємо, у навчальному центрі Військової поліції вже підготовлено майже 1000 фахівців. Згодом на базі навчального центру відбудеться поетапне розгортання школи Військового поліцейського.

Українські Національні Новини

Політика