vizmut-usikh-u-mon-zapevnili-scho-do-starshikh-klasiv-potraplyat-vsi-okhochi

Візьмуть усіх: у МОН запевнили, що до старших класів потраплять всі охочі

 • 17893 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. У Міністерстві освіти і науки пояснили, що до 10-х та 11-х класів шкіл зможуть потрапити всі охочі випускники 9-х класів. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу МОН.

Що було раніше

З’явилась інформація про те, що за реформою освіти можливі закриття 10–11-х класів у певних школах з 1 вересня. Так, дев’ятикласники, які вже визначились з майбутньою професією, не повинні були б вчити десятки предметів, а вступали б до академічного ліцею на три роки.

Цитата пресслужби МОН:

“Міністерство освіти і науки України надає роз’яснення щодо набору до 10-11 класів закладів загальної середньої освіти у 2021 році... МОН звертає увагу на те, що жодного випускника 9-х класів не буде позбавлено права на продовження здобуття повної загальної середньої освіти”, - йдеться у повідомленні.

Деталі

Вказано, що цього року до 10-х класів зараховуватимуть після видання наказу про переведення до нього учнів 9-х класів цього ж закладу освіти, які не виявили бажання припинити навчання, не були відраховані чи не перейшли в іншу школу.

"Заходи з удосконалення освітньої мережі, що здійснюються впродовж останнього часу органами місцевого самоврядування у зв’язку з реалізацією адміністративно-територіальної реформи та відповідно до перспектив упровадження з 2027 року профільної освіти, спрямовано на суттєве покращення якості та ресурсного забезпечення освіти, зокрема в сільській місцевості", - додали у МОН.

Нагадаємо, за даними МОН, з 25 січня частина карантинних обмежень, введена на час січневого локдауну, знімається, однак, запроваджені раніше обмежувальні протиепідемічні заходи для закладів освіти залишаються.

Так, у МОН заявили, що учні 1-4 класів можуть повернутися до повноформатного навчання після завершення карантинних обмежень, а старша школа за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації в країні зможе проводити навчання за змішаною формою.

За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, після локдауну студенти також мають повернутися на навчання.

Українські Національні Новини

Політика