viznachilis-volodari-putivok-na-chye-u-kiyivskiy-kvalifikatsiyi-z-basketbolu-3kh3

Визначились володарі путівок на ЧЄ у київській кваліфікації з баскетболу 3х3

 • 7713 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. У столиці завершилися перші в історії України змагання національних збірних з баскетболу 3×3 — кваліфікаційний етап чемпіонату Європи, повідомляє кореспондент УНН.

По дві путівки в фінальний турнір виборювали 10 чоловічих команд та 9 жіночих. У підсумку боротьби в чоловіків на чемпіонат Європи пробилися Литва та Австрія, які в напруженій та жорсткій боротьбі пройшли два раунди відбору впродовж двох днів.

У заключному раунді Литва перемогла Австрію (19:17) та Хорватію (21:16), а Австрія здолала Хорватію (20:16), залишивши суперника поза бортом європейської першості.

У жінок місця на чемпіонаті Європи вибороли Білорусь та Данія. У другому раунді Білорусь перемогла Швецію (9:8) та Данію (18:15). Данія в заключному надто затяжному матчі вирвала в овертаймі перемогу в Швеції. Датчанки практично увесь основний час поєдинку поступались, але зуміли в кінці настигнути опоненток та перевести гру в овертайм, де відзахищалися не одного разу та забили двічі - 12:10.

Зауважимо, що чоловіча та жіноча збірні України виступали поза конкурсом, оскільки автоматично отримали місця на чемпіонаті Європи завдяки високому національному рейтингу. Однак в заключній грі кваліфікації для чоловічої збірної України "жовто-блакитні" зазнали фіаско від хорватів – 16:18.

Українські Національні Новини

Спорт