viznachilos-nove-mistse-provedennya-chempionatu-svitu-2021-z-khokeyu

Визначилось нове місце проведення Чемпіонату світу-2021 з хокею

 • 16260 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Рада Міжнародної федерації хокею (ІІHF) проголосувала за підтвердження Риги в якості єдиної приймаючої сторони чемпіонату світу з хокею з шайбою 2021 року після рішення відкликати турнір з Мінська, передає УНН з посиланням на сайт ІІHF.

Що відомо

Рішення було прийнято після розгляду офісом ІІHF, який також вивчив пропозиції від Братислави, Словаччини і Данії.

Цитата

"Я хотів би подякувати нашим членів з Данії та Словаччини за їх готовність взяти на себе обов'язки господаря чемпіонату світу в такий короткий термін. Але в кінцевому підсумку Рада вважає, що проведення всього турніру в одній країні дозволяє нам виявляти гнучкість", - сказав президент ІІHF Рене Фазель.

Деталі

Рада ІІHF послалася на безперервні проблеми, пов'язані з COVID-19, а також на різні технічні причини, за якими вона вирішила провести турнір в одному місті. З огляду на невизначеність, що зберігається в відношенні обмежень на міжнародні поїздки, Рада вважає, що тримати всі команди в Ризі протягом усього турніру і уникати поїздок між двома приймаючими країнами - це найбезпечніший і найекономічніший спосіб проведення заходу.

Основним місцем проведення турніру стане "Арена Рига" в Ризі, де будуть проходити група B, дві гри чвертьфіналу, півфінальний раунд і медальний раунд. Другим місцем стане "Олімпійський спортивний центр", який буде перетворений в льодовий каток на 6000 місць і буде приймати ігри групи А і два чвертьфінали.

Відзначимо, що усі 16 команд-учасниць будуть розміщені в одному готелі.

Варто нагадати

Мінськ позбавили права на проведення ЧС-2021 з хокею. 

Українські Національні Новини

Спорт