viznati-ukrayinskiy-narod-oznachaye-dlya-rf-pokhovati-ideyu-rosiyskoyi-imperiyi-zorya

Визнати український народ означає для РФ поховати ідею Російської імперії — Зоря

 • 9534 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Без України й української історії втрачається зв’язок між Москвою, її імперськими ідеями. Про це заявив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Православної Церкви України Євстратій Зоря, виступаючи на 12-му Київському безпековому форумі, передає кореспондент УНН.

"Визнати, що український народ – це окремий народ, відповідно він має свої права, в тому числі на державність, означає поховати ідею Російської імперії", - сказав Зоря.

За його словами, війна наразі йде не за територію, не за економіку, а за відродження Російської імперії, і, відповідно, глобальну зміну.

"Ми говоримо якраз про безпеку. Без Києва, без нашої історії та наших традицій втрачається ланка зв’язку між новим Римом, Константинополем і традицією східної Римської імперії, і третім Римом – Москвою, і тою імперською ідеєю, яка виросла з оцього уявлення, що Москва є третій Рим. Бо без князя Володимира, без Ярослава Мудрого, без Ольги, без Софії, без всього того, що є тут, московська державність починається з Івана Калити та з Золотої Орди, чого насправді ніхто не хоче там (у Росії - ред.) прямо визнавати", - зазначив архієпископ.

Як повідомляв УНН, за словами Зорі, гібридна війна Росії проти Української православної церкви (УПЦ) почалася ще 1991 року – одразу після проголошення незалежності й проведення Собору української церкви.

Українські Національні Новини

Політика