vkladchiki-mikhaylovskogo-zastavili-prokurorov-rassledovat-nezakonnuyu-deyatelnost-fgvfl

Вкладники "Михайлівського" змусили прокурорів розслідувати незаконну діяльність ФГВФО

 • 10748 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Печерський районний суд Києва зобов'язав міську прокуратуру розслідувати незаконну діяльність ліквідаторів банку "Михайлівський" і ФГВФО, передає УНН з посиланням на єдиний центр правової допомоги.

У судових матеріалах йдеться про бездіяльність прокуратури щодо розслідування кримінального провадження щодо протиправних дій керівництва ФГВФО і уповноважених на ліквідацію банку осіб, які незаконно перешкоджають поверненню гарантованих сум вкладів.

Так, вкладниця банку "Михайлівський" звернулася до суду зі скаргою на бездіяльність прокурора міста Києва, в якій повідомила про те, що після повідомлення про вчинення кримінального правопорушення, даний факт не був внесений в ЕРДР.
Відповідну заяву було подано в Прокуратуру міста Києва 6 вересня. Через півтора місяці, 24 жовтня, визначенням судді слідчих прокуратури змусили розслідувати дане кримінальне провадження.

"Зобов'язати компетентних посадових осіб міста Києва внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою Дьяченко О.Ю. від 6.09.2017 року про вчинення кримінального правопорушення і почати досудове розслідування, про що проінформувати заявника", - йдеться в рішенні Печерського районного суду від 24 жовтня 2017 року.

Варто відзначити, що паралельно прокуратура активно шукає докази протиправної діяльності ліквідаторів банку "Михайлівський" по іншому епізоду. Слідство встановило, що службові особи ФГВФО, виконували функцію тимчасових адміністраторів і ліквідаторів банку "Михайлівський" могли шахрайським шляхом заволодіти грошима позичальників, які ті платили за реквізитами "Михайлівського" в рахунок погашення заборгованості. Йдеться про службових осіб ФГВФО: Ірклієнко Ю.П., Волкова А.Ю., Гриценко В.В.

У судових матеріалах вказано наступне: "Слідством встановлено, що службові особи тимчасової адміністрації ПАТ "Банк Михайлівський" під час ліквідаційної процедури за попередньою змовою здійснюють шахрайські дії відносно боржників банку в договірних зобов'язаннях, висуваючи їм неправомірні вимоги щодо сплати платежів за кредитними договорами, які не маючи при цьому права кредитора, у зв'язку з поступкою права вимоги за цими зобов'язаннями іншому (новому) кредитору - ТОВ "Фінансова компанія "Фагор".

Постраждалі боржники банку "Михайлівський" можуть звернутися в прокуратуру і долучити свої претензії про компенсацію шкоди до даного кримінального провадження.

Нагадаємо, до ліквідації банку "Михайлівський" його кредитний портфель разом з усіма кредитними договорами був перезданий фінансової компанії. На даний момент цей актив знаходиться у власності ФК "Фагор". Там попереджають, що оплата кредитною заборгованості за реквізитами ліквідованого банку "Михайлівський" вважається недійсною, а видані ФГВФО довідки нібито про погашення - юридично нікчемними.

Українські Національні Новини

Політика