vklali-kupu-groshey-ale-ne-dopomoglo-rosiya-znachno-oslabla-cherez-vtorgnennya-v-ukrayinu-britanska-rozvidka

Вклали купу грошей, але не допомогло: росія значно ослабла через вторгнення в Україну - британська розвідка

 • 235078 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Попри подвоєння оборонного бюджету рф та модернізацію обладнання російська армія внаслідок вторгнення до України стала значно слабшою - і концептуально теж. Про це йдеться у черговому звіті від британської розвідки, поширеному Міноборони Великої Британії, пише УНН.

Цитата

"Російська армія нині значно слабша, як матеріально, так і концептуально, внаслідок вторгнення в Україну. Проблему відновлення цього поглиблять санкції. Це вплине на здатність росії розгортати звичайні збройні сили", - вказують у британській розвідці.

Деталі

І це попри те, що, за даними британської розвідки, оборонний бюджет росії приблизно подвоївся у період з 2005 по 2018 рік за рахунок інвестицій у кілька висококласних повітряних, наземних та морських сил та засобів. Що з 2008 року підкріплювало велику програму військової модернізації New Look.

"Однак, модернізація фізичного обладнання не дозволила росії домінувати над Україною. Невдачі як у стратегічному плануванні, так і в оперативному виконанні позбавили її можливості перетворити кількісну силу на вирішальну перевагу", - наголосили у британській розвідці.

Доповнення

Британська розвідка в оновленні щодо вторгнення рф в Україну заявила, що російські окупанти мають недоліки у тактичній координації і взагалі стикаються зі значними викликами.

Українські Національні Новини

Суспільство