vkray-nepriynyatni-yaponiya-zasudila-pogrozi-rosiyi-u-sviy-bik

"Вкрай неприйнятні": Японія засудила погрози росії у свій бік

 • 256851 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. Головний секретар кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно заявив, що будь-які контрзаходи росії проти Японії у відповідь на санкції, запроваджені Токіо проти москви, є неприйнятними. Про це інформує УНН з посиланням на CNN.

Цитата

"Вся ця ситуація пов'язана з агресією росії проти України. Будь-яка відповідь, яка намагається перекласти відповідальність на Японію, є вкрай невиправданою і неприйнятною", - сказав він.

Деталі

Заява Мацуно прозвучала у відповідь на слова чиновниці російського МЗС Марії Захарової, яка в середу, 6 квітня, заявила, що росія розглядає контрзаходи проти Японії через запроваджені санкції проти рф на тлі її нападу на Україну.

Вона сказала, що Токіо "розпалює антиросійську істерику в японському суспільстві". Захарова розкритикувала Японію за "слухняне виконання інструкцій, отриманих з-за океану", що нібито підриває російсько-японські відносини.

Нагадаємо

Японія заявила, що санкції проти росії будуть лише посилюватися, доки не буде досягнуто мирної угоди з Україною.

США, Європейський Союз та їхні союзники продовжують вводити обмеження проти росії після її вторгнення в Україну 24 лютого.

Українські Національні Новини

Політика