vlada-afganistanu-i-taliban-proveli-peregovori-ale-pro-pripinennya-vognyu-ne-zgaduvalosya

Влада Афганістану і “Талібан” провели переговори, але про припинення вогню не згадувалося

 • 14843 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Високопоставлені делегації Ісламської Республіки Афганістан і “Талібану” завершили дводенні переговори і домовились пришвидшити мирні зусилля та продовжити переговори на високому рівні. Про це інформує Tolo News, пише УНН.

Деталі

Сторони опублікували коротку спільну заяву, в якій домовились продовжувати переговори про мир на високому рівні, проте про деескалацію насильства та припинення вогню не згадувалося.

Вони домовились знайти спільну мову, щоб вивести країну з поточної ситуації, йдеться у повідомленні.

Обидві сторони домовились захищати цивільну інфраструктуру країни, запобігати людським жертвам та співпрацювати з гуманітарною допомогою, йдеться у повідомленні.

У своїй заяві обидві сторони подякували Катару за організацію переговорів та іншим країнам за підтримку мирного процесу.

Доповнення

Загострення внутрішньоафганського конфлікту почалося на фоні виведення з країни військ США та їхніх союзників по НАТО. “Талібан” почав масштабний наступ. За останню добу таліби в одному тільки вілаяті Кандагар захопили сім районів і два аванпосту.

Представники “Талібану” заявили, що повстанська група мусульман-сунітів взяла під контроль 85% території Афганістану, а проблеми з доставкою ліків хвилюють міжнародну спільноту.

Українські Національні Новини

Новини Світу