vlada-chekhii-khoche-prypynyty-vydachu-viz-rosiianam-ta-bilorusam

Влада Чехії хоче припинити видачу віз росіянам та білорусам

 • 24462 переглядiв

Міністерство закордонних справ Чехії пропонує продовжити заборону на видачу віз і дозволів на проживання росіянам і білорусам через вторгнення в Україну.

МЗС Чехії пропонує більше не видавати візи та посвідки на проживання росіянам і білорусам через вторгнення в Україну. Про це пише чеське видання ČTK, пише УНН.

Деталі

Зазначається, нинішню заборону запровадили після початку повномасштабної війни в Україні, вона діє до 31 березня 2024 року.

Обмеження, що діють наразі, забороняють видавати візи і посвідки на проживання білорусам та росіянам, за винятком гуманітарних випадків. Також уряд Чехії розробив та запровадив механізм, який блокує видачу дозволів громадянам росії та білорусії з подвійним громадянством.

Водночас документ не поширюється на випадки отримання короткострокової візи, якщо заявник є членом сім'ї громадянина Чехії або громадянина Євросоюзу, якого він супроводжує або до якого їде. Також обмеження не торкнуться тих, хто хоче отримати посвідку на проживання, і члени сім'ї яких мають відповідні документи. Обмеження не торкнуться й громадян білорусії, які хочуть отримати дозвіл на проживання для навчання в Чехії.

Крім того, МЗС Чехії пропонує винятки для видачі документів, якщо перебування заявника відповідає інтересам держави і цей інтерес підтверджено міністром закордонних справ.

Нагадаємо

Заборону на видачу віз Чехія запровадила одразу після початку війни в Україні. У червні 2022 року обмеження продовжили до березня 2023 року, а потім ще на рік.