vlada-frantsiyi-rozglyadaye-pitannya-postachannya-ukrayini-tankiv-leclerc

Франція все ще розглядає питання постачання Україні танків Leclerc

 • 947659 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Франція не виключає постачання Україні танків Leclerc, однак, за словами міністра оборони країни Себастьяна Лекорню, їх "досить складно" технічно обслуговувати, тому це питання наразі обговорюється. Про це він заявив під час спільної пресконференції з українським колегою Олексієм Резніковим, інформує УНН.

Цитата

"Можливо, когось цікавить, чи будуть це гусеничні танки, чи колісні, у будь-якому випадку: танк це танк. До того ж ми знаємо, які реалії довкола Leclerc. Він не був ніколи дуже багато експортованим танком, тобто його ефект важеля не був таким значним. Хоч він є технологічно довершеним витвором, однак його технічне обслуговування досить складне, і це також треба брати до уваги", - повідомив французький міністр.

Деталі

Своєю чергою, Резніков зауважив, що питання щодо надання Україні Leclerc обговорювалося під час зустрічі міністрів, однак "важливо мати розуміння як буде обслуговуватися та чи інша техніка".

"Для нас була важливою лідерська позиція Франції, бо вона перша оголосила про танки AMX-10. Це стало тою маленькою сніговою кулькою, яка зрушила велику снігову масу", - сказав глава Міноборони України.

Він додав, що наразі пріоритетом є швидка підготовка українських бійців та їх технічне забезпечення, щоб "вони могли захищати наші інтереси". Резніков зауважив, що Leclerc є у "списку побажань" Міноборони України, тому він і прибув до Парижа.

Нагадаємо

Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню у вівторок, 21 січня, заявив, що Франція відправить в Україну ще 12 гаубиць Caesar.

Українські Національні Новини

Новини Світу