vlada-gretsiyi-posilyuye-okhoronu-kordoniv-z-turechchinoyu-cherez-migrantiv

Влада Греції посилює охорону кордонів з Туреччиною через мігрантів

 • 14250 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Влада Греції планує посилити захист на трьох різних ділянках на кордоні з Туреччиною, щоб запобігти прориву мігрантів. Про це повідомляє УНН з посиланням на Радіо Свобода.

Джерела в грецькому уряді повідомили, що додаткову огорожу "негайно" зведуть на південь від прикордонного пункту, на який найбільше чинять тиск мігранти, що намагаються в’їхати в Європейський союз із Туреччини.

Офіційні Афіни кажуть, що нові ділянки захисту простягнуться на 36 кілометрів грецько-турецького кордону. Урядовці також заявили, що нинішню частину огорожі модернізують.

7 березня Туреччина попередила, що кількість мігрантів, що намагаються перетнути кордон з Грецією з Туреччини і поїхати в іншу частину Європейського союзу, може істотно збільшитися через посилення кризи в Сирії. Афіни кажуть, що турецька влада виштовхує мігрантів до кордону. Грецька влада також звинуватила турецьку поліцію в тому, що та дала мігрантам кусачки, аби ті могли прорізати сітки огорожі на кордоні.

Ердоган раніше зажадав, щоб Європа підтримала зусилля його країни в Сирії і допомогла оплатити витрати, пов’язані з міграційною кризою, викликаною громадянською війною в Сирії.

Туреччина перестала блокувати мігрантів зі своєї сухопутної і морської частини кордону з Грецією минулого тижня, заявивши, що не зможе впоратися з новим напливом мігрантів.

Нагадаємо, Ердоган звинуватив ЄС в тому, що Брюссель не заплатив Туреччині 6 мільярдів євро за розміщення близько 4 мільйонів сирійських біженців. Турецький лідер каже, що його країна на ці потреби витратила понад 40 мільярдів євро. Комісар ЄС з питань бюджету Йоганнес Ган заявив німецьким ЗМІ, що Анкара має припинити те, що він назвав "політикою шантажу" в питанні щодо відправки ще більшої кількості мігрантів до Європи.

Українські Національні Новини

Новини Світу