vlada-ispaniyi-anonsuvala-viplati-v-ramkakh-programi-bazovogo-dokhodu

Влада Іспанії анонсувала виплати в рамках програми базового доходу

 • 20275 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. В Іспанії приблизно 27 тисяч домогосподарств з 255 тисячами осіб вже 26 червня отримають перші виплати в рамках прийнятої програми базового доходу, покликаної підтримати населення фінансово в умовах пандемії коронавірусу. Про це повідомив голова уряду Педро Санчес, передає УНН з посиланням на DW.

Допомога складе від 462 до 1015 євро на місяць в залежності від розмірів домогосподарства. Подати заявку зможуть особи у віці від 23 до 65 років, які мінімум три роки ведуть самостійне господарство, мінімум рік робили внески до фонду соціального страхування, і чий дохід в складі даного домогосподарства не перевищує 230 євро в місяць.

Як очікується, розмір урядових виплат в цілому по країні складе 3,5 млрд євро в рік. Завдяки даному кроці влада сподівається довести гарантований середній річний дохід кожного домогосподарства до 10 070 євро. За словами Санчеса, "понад половини одержувачів допомоги - неповнолітні".

В результаті кризи на тлі пандемії сотні тисяч іспанців втратили роботу, і рівень бідності в країні різко зріс. За урядовими даними, близько 1,6 мільйона чоловік в майже 47-мільйонній Іспанії страждають від крайньої бідності.

За даними міжнародної групи волонтерів Worldometer, на 7 червня в країні - понад 288 630 інфікованих і 27 136 померлих від COVID-19.

Нагадаємо, Іспанія може подовжити карантинні заходи до 21 червня.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Суперник "Шахтаря" по ЛЄ здобув 12 перемогу в Бундеслізі

     • 11758 переглядiв