vlada-na-mistsyakh-samotuzhki-virishila-borotisya-iz-monopoliyeyu-aptechnikh-merezh

Влада на місцях самотужки вирішила боротися із монополією аптечних мереж

 • 11084 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. У Кропивницькому планують створити мережу комунальних аптек. Про це заявив міський голова Кропивницького Андрій Райкович, передає УНН із посиланням на прес-службу міськради.

Створення мережі комунальних аптек – ефективний засіб боротьби з монополією приватних аптечних закладів у Кропивницькому, вважає міський голова. Це потрібно робити з кількох причин. По-перше, мережеві аптеки диктують захмарні ціни на ліки, які не корелюються з розмірами пенсій, заробітних плат, тарифами на газ, воду і тепло, каже Райкович.

По-друге, власники аптечних мереж відкривають нові об'єкти там, де їм вигідно. Водночас, у віддалених мікрорайонах Кропивницького люди, особливо хворі, не мають можливості купити ліки першої необхідності, додав міський голова.

Нагадаємо, у парламенті заявили про те, що мережевий аптечний бізнес монополізував ринок. Маленькі аптеки не в змозі з ним конкурувати. При цьому, мережовики, як правило, відкривають свої аптеки в обласних центрах, великих містах. У селах же переважно працюють тільки ФОПи.

З метою врегулювати ринок і гарантувати прозору конкуренцію між його гравцями народні депутати внесли в Раду законопроект №8591.

Документ передбачає низку обмежень для мережовиків. Тому останні виступили категорично проти ухвалення документа.

Дрібний і середній аптечний бізнес, навпаки, закликав політиків проголосувати за "аптечний закон"

Українські Національні Новини

Суспільство