vlada-ne-maye-namiru-posilyuvati-karantin-lyashko

Влада не має наміру посилювати карантин - Ляшко

 • 16798 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Влада не має наміру посилювати карантин й знову вводити жорсткі обмежувальні заходи по всій країні. Однак в областях, де протягом трьох днів поспіль спостерігають підвищення рівню захворюваності, місцеві органи влади мають вжити відповідних заходів. Про це під час брифінгу за результатами засідання Комісії ТЕБ та НС повідомив головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає кореспондент УНН.

"Наразі ми не розглядаємо питання одномоментного повернення до більш жорстких заходів, оскільки на території України працює адаптивний карантин. Для цього визначені три базових індикатори в області, якщо три дні поспіль перевищує один із зазначених індикаторів – область зобов’язана провести засідання комісії ТЕБ та НС, і визначити причини, чому так відбувається. І повернутись в сторону більш жорстких норм", - розповів Ляшко.

Він навів такий приклад: у Житомирській області після триденного перевищеного показника випадків, регіональна комісія провела засідання та заборонили діяльність готелів та роботу ресторанів всередині приміщень. І такі роботи проводяться повсюди.

Нагадаємо, що стримувати поширення коронавірусу в умовах пом’якшеного адаптивного карантину будуть шляхом змінення графіку роботи держустанов, збільшення рухомого складу громадського транспорту, а також посилюючи контроль за виконання епіднорм.

Українські Національні Новини

Політика