vlada-okupovanogo-krimu-shukaye-tekhnologiyi-dlya-vikachuvannya-vodi-iz-salgiru

В окупованому Криму "шукають технології" для викачування води із Салгиру

 • 14703 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Підконтрольний Росії "глава" окупованого Криму Сергій Аксьонов повідомив, що зараз вивчається питання щодо очищення води у річці Салгир для її подальшого використання "у побутових потребах". Про це повідомляє "Крим.Реалії", інформує УНН.

"Шукаємо технології з очищення річки Салгир, з'ясовуємо з Роспотребнадзором до кінця, чи готові очистити до такої міри, щоб використовувати її з метою подачі цієї води для побутових потреб. Але з досвіду інших ми бачимо, що вода після очистки використовується тільки для поливу. Але нам потрібно просто поставити крапку у цьому питанні", – сказав Аксьонов на нараді із проблем водопостачання 5 жовтня.

Зазначається, що раніше Аксьонов повідомив, що рівень забруднення річки Салгир у межах Сімферополя у тисячу разів перевищує норму. А причина цього – каналізаційні стоки. У зв'язку із цим, за словами Аксьонова, влада окупованого Криму звернулися до уряду Росії за допомогою у будівництві сучасних очисних споруд, які змогли б зробити придатною для використання стічну воду у Салгирі.

Нагадаємо, з початку вересня у Сімферополі, Бахчисараї та Сімферопольському районі через посуху і обміління водоймищ почався третій, найбільш жорсткий, етап обмежень подачі води.

У російському уряді Криму повідомили, що готуються до "найгіршого сценарію" з водопостачанням півострова. Підконтрольний Кремлю "глава" окупованого Криму Сергій Аксьонов раніше повідомляв, що не виключає того, що Росія визнає надзвичайною ситуацію з водопостачанням Криму. Він також стверджував, що 2020 рік став найбільш посушливим за 150 років спостережень.

Українська влада неодноразово заявляла про те, що водопостачання анексованого Криму буде відновлене тільки після деокупації півострова і вся відповідальність за забезпечення окупованого півострова водою - лежить на РФ, як на державі-окупанті.

Моніторингова місія ООН в Україні також наполягає на тому, що "Росія несе повну основну відповідальність за забезпечення доступу до води захищеним особам у Криму".

Як повідомлялося раніше в УНН, в окупованому Криму пропонують примусово викуповувати свердловини в результаті відмови доступу до них. А перед цим окупанти в Криму заявили про плани побудувати установку з опріснення морської води.

Українські Національні Новини

Політика