vlada-par-provede-konsultatsiyi-iz-rf-cherez-ordera-na-aresht-putina

Влада ПАР проведе консультації із рф через ордера на арешт путіна

 • 433520 переглядiв

КИЇВ. 22 березня. УНН. Міністр ПАР з міжнародних відносин і співробітництва Наледі Пандор заявила, що уряд має обговорити ордер на арешт російського диктатора володимира путіна. Також проведуть консультації із рф. Про це повідомляє SAfm news, передає УНН.

Цитата

«Міністр міжнародних відносин і співробітництва Наледі Пандор заявила, що кабінету міністрів належить обговорити видачу Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт президента росії володимира путіна», - йдеться в повідомленні.

Також Пандор заявила, що проведуть консультації з рф.

Цитата

«Ми вивчимо положення нашого законодавства, проведемо, мабуть, обговорення в кабінеті міністрів, а також з нашими колегами в рф для того, щоб визначити, як далі діяти», - сказала Пандор.

Доповнення

Sky News повідомляло, що Південна Африка юридично зобов'язана привести у виконання ордер на арешт російського диктатора володимира путіна під час його можливого візиту на конференцію в серпні.

Представник президента ПАР Вінсент Магвеня заявляв, що Південна Африканська Республіка знає про свої юридичні зобов'язання щодо ордера від Міжнародного кримінального суду на арешт російського диктатора володимира путіна, який, як очікується, візьме участь у саміті БРІКС.

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі 17 березня висунув очільнику кремля звинувачення в незаконній депортації українських дітей, що визнано воєнним злочином згідно з міжнародним правом. Суд видав ордер на арешт диктатора.

МКС працює згідно з Римським статутом, 123 країни є учасниками договору.

Німеччина заявила, що виконає рішення суду в Гаазі і заарештує підозрюваного у злочинах російського диктатора, якщо він приїде до Німеччини.

Українські Національні Новини

Новини Світу