vlada-povinna-vidpovisti-za-zakonom-za-te-scho-vona-nazivaye-lyustratsiyeyu-rabinovich

Влада повинна відповісти за законом за те, що вона називає "люстрацією" - Рабінович

 • 8963 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Влада повинна відповісти за переслідування чиновників під виглядом люстрації. Про це в ефірі телеканалу NEWSONE заявив народний депутат Вадим Рабінович, передає УНН.

"Тут важливо розуміти, що ти хочеш: відповідати запитам суспільства або слідувати букві закону. Я вважаю, що люстрація, яка проводилася нинішньою владою, була "на потребу" певної частини суспільства. Вона була абсолютно незаконна, вона була антиукраїнська. По люстрації були звільнені багато дрібних чиновників, але під цю гребінку потрапили фахівці, які ефективно працювали", - вважає парламентар.

За його словами, нинішня влада повинна відповісти за законом за те, що вона називає "люстрацією".

"Вважаю, що нинішня влада повинна відповісти за переслідування фахівців під виглядом люстрації. Ми повинні підвести підсумки цього безумства і припинити його. Я дуже не хочу, щоб будь-яка нова влада, навіть наша партія, вважала своїм головним досягненням боротьбу з "попередниками". Нехай з ними бореться Генпрокуратура або антикорупційні органи. Не можна владі давати право мстити попередникам", - сказав Рабінович.

Нагадаємо, як писав УНН, КСУ відклав розгляд "люстраційного" закону.

Також нагадаємо, що сьогодні свої права у ЄСПЛ відстоюють понад 120 люстрованих українців.

Українські Національні Новини

Політика