vlada-ssha-vivchaye-zakhodi-po-vvedennyu-primusovoyi-vaktsinatsiyi

Влада США вивчає заходи по введенню примусової вакцинації

 • 19250 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Американська влада вивчає можливість введення примусової вакцинації на федеральному рівні. Про це заявила в п'ятницю в ефірі телеканалу Fox News глава федеральних Центрів з контролю і профілактиці захворювань (ЦКПЗ) США Рошель Валенська, передає УНН.

Цитата

Ведучий поцікавився у керівника ЦКПЗ, чи підтримує вона ідею введення обов'язкової вакцинації на рівні федеральної влади. "Вивченням цього питання займається адміністрація (президента США Джо Байдена)", - зазначила вона. "В цілому я виступаю за ширшу вакцинацію. Крім того, що ми вивчаємо ці заходи, мені додати нічого", - пояснила вона.

Деталі

Пізніше у Twitter Валенська заявила, що мала на увазі "примусову (вакцинацію) на рівні приватних компаній і окремих елементів федерального уряду". "На національному рівні обов'язкової (вакцинації) не буде", - підкреслила вона. Раніше в п'ятницю заступник речника Білого дому Карін Жан-П'єр також зазначила, що адміністрація США не розглядає в даний час варіант введення вимоги обов'язкової вакцинації від нового коронавірусу в масштабах всієї країни.

ЦКПЗ у вівторок рекомендували повністю вакцинованим від нового коронавірусу американцям в районах, де швидко поширюється коронавірус, "носити маски в приміщеннях і в громадських місцях". У травні фахівці центрів дозволили повністю вакцинованим жителям країни не носити маски в більшості випадків.

Ситуація з COVID-19 в США

За даними Університету Джонса Хопкінса, в США виявлено понад 34,9 млн випадків зараження коронавірусом, померли понад 612,9 тис. осіб. Країна за обома показниками посідає перше місце в світі.

Нагадаємо

Майже 70% виборців в США підтримують обов'язкову вакцинацію.

Українські Національні Новини

Новини Світу